NLP Hypnos

 

Om du vill göra förändringar eller ta bort rädslor är NLP hypnos absolut bäst. På bara några få gånger ( oftast 2, ) så fixar vi invanda mönster och dåliga beteenden. Det här är verkligen självutveckling på hög nivå och mycket snabbare än KBT. När du slappnar av så kommer du in i hjärnan (undermedvetna) där du hanterar känslor, vanor och beteenden och där sitter även långtidsminne. I vårt medvetna fullt vaket tillstånd sitter bla viljestyrka, kortidsminne och logiken.

När kortisolet är högt och vi har mycket intryck runt omkring oss så jobbar hjärnan på högvarv. Vi ligger då runt 15-16 hertz i EEG om någon skulle mäta. Om du blundar och stänger ute intrycken samt låter kroppen få slappna av så kommer hjärnvågorna gå ner till 7-8 vilket är lätt hypnos. Det är också det tillståndet du är i när du bara fokuserad på en sak och vad vi kallar är i ett flow. Det är också det tillståndet du är i precis innan du somnar och när du vaknar. Skillnaden är att i hypnos så förlänger vi det tillståndet.

Hjärnan tycker om att automatisera, det gör du genom att göra något många gånger då kommer din hjärna och lägga det i det undermedvetna i vårt långtidsminne. Vid 35 års ålder så har vi automatiserat 95% av det vi gör. Allt från känslor, vanor, beteeden och tankar ligger då i vårt undermedvetna som varje dag spelas upp som en film. Vi bryter det genom att göra något som vi inte brukar (bryta mönster) då måste hjärnan lära sig något nytt. Våra beteeden, vanor, känslor och tankar är nu invanda och det kallas vår personlighet. Så för att förändra något i din personlighet med det medvetna tillståndet så använder vi oss av viljestyrkan som är mycket kortsiktig. Efter ett tag kommer hjärnan gå tillbaka till invanda mönstret om du inte lyckas göra det så många gånger så du sätter in det som en vana, runt 500 timmar eller 3 -4 veckor. Istället för ”kämpa” med viljestyrkan så kan du istället direkt gå in i det undermedvetna och visualisera det du vill förändra.

Det är det vi gör i hypnos jag använder också tekniker från NLP ( Nero Linguistic Programming som ”lurar” dina känslor som hör till det förflutna. Vi har kvar bilden (kanske lite förändrat) men klipper känslorna till den. Du kan också själv visualisera om du försätter dig i meditation eller precis när du vaknat. Du behöver då lägga till en känsla av tacksamhet och känslan att du redan har förändrat det. Men prova att komma till mig två gånger så kommer det vara lättare att komma ner till det tillståndet, när du själv gör det.