Virya yoga och Schema

Viryayoga förenar det bästa från två världar. De kunskapsbaserade, systematiska västerländska perspektiven samsas med det holistiska och andliga österländska. Inom Viryayoga är vi intresserade av hur kroppen fungerar, hur leder och muskler böjs, sträcks och ansträngs. Men vi är också övertygade om att det inre är minst lika viktigt och hur yogans urgamla läror kan göra oss nutida människor gladare, lugnare och mer harmoniska. Vi bryr oss både om ligament och de stora livsfrågorna. Ordet virya betyder kraft, energi och entusiasm på sanskrit. Viryayoga både ger och är exakt det. Virya har Teman som vi återkommer till som tex Närvaro, Grundning, Stabilitet, Expansion och Balansering av olika delar av leder. Dessa går vi igenom under en kurs.
Agneta Wennerbo som här är vår Viryayoga lärare jobbar med 10 moduler som gör att kroppen får en bra helthetsträning, många övningar är för att öppna upp i bröstet och höft.  Hon lägger ihop det med ett filosofiskt perspektiv och biomekanik så ni vet att ni gör helt rätt och inte skadar er. Virja yoga är noga studerat av sjukgymnaster och naprapater för att det anatomiska ska hålla. ”Jag har gjort yoga i 15 år, och är utbildad Dipl Viryayoga lärare. Jag gör en blandning av flödesyoga där det både stående, sittande och mycket andning och avslappning. I slutet av mina pass kan det blir en ledd avslappnings övning med positiva suggestioner. Jag är även utbildat i hypnos och NLP (Neuro Languistic Programming). ”Jag har vet ingen bättre träning än det här. Jag blir även positivt och glad samt målmedveten med yoga. Förutom att kroppen blir mjuk och stabil så känns det verkligen att jag utvecklas mentalt. Det är en livslång terapi som jag aldrig tröttnar på” //Agneta

Schema

Måndag Kundalini Yoga

Kundalni yoga kl 18:30

Tisdag Virya yoga

Tid 17:30-19:00 Det är fortsättning yoga men det är inte för avancerat. Yogan är ledd och vi byter övningar lite då och då för att inte kroppen ska vänja sig. Det är fortfarande återkommande stående positioner som vi flödar igenom.

Torsdagar Nybörjar yoga

KL 17:30-18:45. Här gör vi allt långsamt och tydligt. Vi tränar upp musklerna att bli starka för att klara mer svårare övningar sedan. Du kan vara hur stel som helst. Ju stelare desto bättre.

Gent Yoga

Yoga som är anpassad för stela men. Det är en nybörjar yoga för killar.

PT yoga

Yoga för sig som vill lära dig från grunden.

Yogahelger

Följ med på en intensiv yoga helg för att fördjupa dig i tekniker och flöde. Den här helgen fungerar både för nybörjare och fortsättning