relaxation-1967892_640

Kundaliniyoga

KUNDALINIYOGA

Lena

Ljus och välgång in i det nya, oskrivna året! Var du än befinner dig, hoppas jag att du haft möjlighet till avkoppling under helgerna. Årstidens växlingar och helgerna som markerar dem är så viktiga för vårt välbefinnande. Ett erbjudande att stanna till inför dig Själv – känna inåt och hitta vidare på Livets väg.

Glad och tacksam är jag att få välkomna dig till vårterminens Kundaliniyogakurs på Fridens hälsocenter. Vårterminen går i de fem elementens tecken – jord, eld, vatten, luft och eter. Alla är vi sammansatta av de fem elementen. Som grundstenar sörjer elementen för vårt välbefinnande. Men fel hanterade kan elementen ligga i vägen för oss – binda oss när vi behöver gå vidare, framkalla ilska, trötthet, girighet etc. Med hjälp av Kundaliniyogans tekniker kan du stödja elementen i gynnsam riktning, mot ett positivt mål där just du är ämnad att vara!

Varmt välkommen till en serie klasser där vi tillsammans djupdyker i de fem elementen, deras projektioner och kvaliteter. Vi gör enkla andningsövningar och kroppsrörelser, du får vila i djupavslappning och guidas i meditation, ibland med mantra. Kursen passar för alla, erfaren yogi eller bara nyfiken yogi – du är välkommen som du är. Inga förkunskaper behövs.

Vi yogar i liten grupp i ett mysigt rum.

Kursdag: onsdag kl. 19 – 20.30. Kursstart 16 januari
Plats: Fridens hälsocenter, Fridhemsgatan 14, Stockholm. T Fridhemsplan
Antal tillfällen: 15 ggr
Kostnad: 2 850 kr
Anmälan görs genom inbetalning av kursavgift till konto 9159 742 125 3

Uppehåll/ingen klass: 27.2, 17.3, 1.5

Ser mycket fram emot att vara tillsammans i yoga i år!

Varmaste hälsning, kärlek och ljus,

Kundaliniyoga är en enkel och kraftfull helhetsmetod för ökat medvetande och välbefinnande. En praktiskt inriktad yoga, som hjälper oss att vara i vår fulla potential, relatera till vår omgivning på ett ärligt och kärleksfullt vis och hålla kursen i vardagen. Yogan hjälper oss att leva i balans med oss själva och vår omgivning.

I kundaliniyoga kombinerar vi kroppsövningar (asanas), andningsövningar (pranayam), meditation och mantran. Yogan stärker muskler, ger mental balans, verkar lugnande och avslappnande.

Många kundaliniyoga-övningar är resultatinriktade. Genom att regelbundet utöva yoga kan du öka ditt medvetande och påverka din livsstil, dina handlingar och känslolägen. Du blir mer balanserad, fokuserad och får ökad självinsikt och livsglädje.
 När vi arbetar med blockeringar och går igenom motstånd, kroppsliga såväl som mentala, kan vi uppleva att ’det lossnar’ och vi känner oss glada, energiska och starka!

Kundaliniyogan är en yoga för alla. Du gör yoga efter dina egna förutsättningar. I yogan finns inga rätt eller fel. Välkommen precis som du är!

Anmälan till lena.johansson.dechateau@gmail.com, tel 0709 991233
eller till Fridens Hälsocenter: fridens@fhz.se, tel. 08 653 6536

 

Lena Johansson de Château
Yogan har funnits i mitt liv i snart tjugo år. Sedan 2007 är jag hängiven utövare av kundaliniyoga. Jag tycker om att variera olika yogaformer och har genom åren praktiserat hatha, yin, satyananda, iyengar och asthanga yoga. Med mina barn har jag fått uppleva glädjen i gravidyoga och mamma-barnyoga. Jag är utbildad kundaliniyogalärare vid Golden Bridge Yoga, USA, under ledning av Gurmukh. Lärarutbildningen gick jag i Indien. Jag är också utbildad i naad yoga med Sada Sat Kaur, Yoga Borgo, Italien.

I min undervisning använder jag kundalini-yogans många verktyg. I klasserna varierar vi kroppsövningar (asanas), andningsövningar (pranayam), meditation och mantran. På samma vis som jag tycker om att utmana mig själv i yogan, vill jag i min undervisning inspirera och vägleda andra till att utmana sig själva, gå igenom blockeringar och växa. Mina klasser brukar beskrivas som sköna, ibland ansträngande, energigivande och stämningsfulla.