relaxation-1967892_640

Kundaliniyoga

KUNDALINIYOGA

Lena

Kundaliniyoga är en enkel och kraftfull helhetsmetod för ökat medvetande och välbefinnande. En praktiskt inriktad yoga, som hjälper oss att vara i vår fulla potential, relatera till vår omgivning på ett ärligt och kärleksfullt vis och hålla kursen i vardagen. Yogan hjälper oss att leva i balans med oss själva och vår omgivning.

I kundaliniyoga kombinerar vi kroppsövningar (asanas), andningsövningar (pranayam), meditation och mantran. Yogan stärker muskler, ger mental balans, verkar lugnande och avslappnande.

Många kundaliniyoga-övningar är resultatinriktade. Genom att regelbundet utöva yoga kan du öka ditt medvetande och påverka din livsstil, dina handlingar och känslolägen. Du blir mer balanserad, fokuserad och får ökad självinsikt och livsglädje.
 När vi arbetar med blockeringar och går igenom motstånd, kroppsliga såväl som mentala, kan vi uppleva att ’det lossnar’ och vi känner oss glada, energiska och starka!

Kundaliniyogan är en yoga för alla. Du gör yoga efter dina egna förutsättningar. I yogan finns inga rätt eller fel. Välkommen precis som du är!

Anmälan till lena.johansson.dechateau@gmail.com, tel 0709 991233
eller till Fridens Hälsocenter: fridens@fhz.se, tel. 08 653 6536

 

Lena Johansson de Château
Yogan har funnits i mitt liv i snart tjugo år. Sedan 2007 är jag hängiven utövare av kundaliniyoga. Jag tycker om att variera olika yogaformer och har genom åren praktiserat hatha, yin, satyananda, iyengar och asthanga yoga. Med mina barn har jag fått uppleva glädjen i gravidyoga och mamma-barnyoga. Jag är utbildad kundaliniyogalärare vid Golden Bridge Yoga, USA, under ledning av Gurmukh. Lärarutbildningen gick jag i Indien. Jag är också utbildad i naad yoga med Sada Sat Kaur, Yoga Borgo, Italien.

I min undervisning använder jag kundalini-yogans många verktyg. I klasserna varierar vi kroppsövningar (asanas), andningsövningar (pranayam), meditation och mantran. På samma vis som jag tycker om att utmana mig själv i yogan, vill jag i min undervisning inspirera och vägleda andra till att utmana sig själva, gå igenom blockeringar och växa. Mina klasser brukar beskrivas som sköna, ibland ansträngande, energigivande och stämningsfulla.