Kurser

Kurser

stress bildstress bild
Stress kurs
Skapa Förändring
yoga dam liggandeyoga dam liggande
Skapa hållbara rutiner
Genom djupgående visualisering
vacker buddhavacker buddha
Du når Alpha Stadiet
Där förärndingar blir hållbara

Unik Stresskurs 5 ggr på Zoom

Dag 1 på stresskurs Vad behöver du?

En avslappning visualisering 30 min

Du får se ditt liv uppifrån och från ett perspektiv. Du landar och reflekterar vad du behöver i ditt liv. Vad är prioritet att ändra. Vad kan du inte ändra på utan bara acceptera. Vad är din högsta önskan.

Vart vill du vara om tre månader. Vi seglar ut till din paradisö och känner känslan hur är att vara just där. 

20 min

Föreläsning om Treenigheten din kemi, fysik, och mentala del
40 min

Hur alla delar påverkar varandra. Fysiskt, Psykiskt och Mentalt. Hur alla hormoner/signalsubstanser påverkar oss. Kartlägg dina egna svagheter i din stressade närvaro. Vi pratar lite om hur våra egna delar ser ut i våra liv.

Fysiska Övningar 10 min

Vi tittar närmare på andnings tekniker som förändrar som du kan göra själv hemma och som påverkar din stress, ditt humör.

 
 

Hemläxa

  1. Skriv ner hur din pardisö ser ut samt vart du ser dig om tre månader.. Lyssna på hypnosen minst 5 ggr innan nästa gång vi träffas.
  2. Hur ser din treenighet ut. Vilken del behöver du lägga mer tid på
  3. Mat hur skulle din vecka se ut, utan snabba kolhydrater. Tänk vad du byter ut dom med.

Hitta något som du vill börja med i ditt liv. Det ska vara något som vi kan sätta som en vana vilket du då behöver göra samma tid varje dag och innan något du redan har som vana (tandborstning, gå upp ur sängen, efter toabesök)

Det kan också vara innan något som du ser som belöning. Typ innan frukost,

Stresskurs DAG 2 VAD vill du idag.

En avslappning och visualisering

Vi tittar på ditt liv idag och dina utmaningar.  Nu ska vi prova att börja en ny vana. Vi lägger till positiva känslor av att klara av dina utmaningar. Vi frågar om det någon som behöver hjälpa dig och hur du från och med nu talar din egen sanning.

Föreläsning som kortisol

Hur påverkar det oss och hur kan vi balansera det. Hur mäter vi det, vad kan vi göra åt en lågt eller högt kortisol. Varför kan jag inte gå ner i vikt när mitt kortisol är högt.

Fysiskt

Vi tittar närmare på andningstekniker som förändrar som du kan göra själv hemma och som påverkar din stress, ditt humör. Men även fysisk yoga övningar som lugnar sinnet.

Hemläxa

1.Skriva ner dina hinder och lösningar samt att beskriva känslan
till dina hinder.
2.Prova att göra andningsövningarna samma tid varje dag i 5 min.
3.Prova sluta med kaffe.

Lyssna på inspelad avslappning vi har gjort idag tre gånger till nästa gång vi träffas.

Hitta något du vill sluta med och något du gör istället.

Stresskurs Dag 3 Vad vill du sluta med?

En avslappning visualisering 30 min

Här sjunker vi ner i djupet och tittar på vår pardisö.  Nu ska vi tar bort en dålig vana och lägger till något bättre. Sedan går du vidare till att se alla dina små jävlar som säger saker till dig för att få dig in på fel bana. Det är röster i ditt eget huvud eller egna begränsningar. Vart kommer dom ifrån samt hur kan vi göra dom svaga, byta ut om och när dom dyker upp, vad säger din starka själ till dom istället. Vi stärker dig i ditt du vill komma.  

20 min

 

Föreläsning som Hormoner

Hur påverkar våra könshormoner oss och hur kan vi få dom i balans. Vilken effekt har mat; näring och träning. Om vi behöver extra hormoner vad ska vi tänka på. I vår miljö finns det mycket som stör våra hormoner och hur unviker vi dom och hur kan vi detoxa på ett enkelt sett. 

45 min

Fysiskt

Vi tittar närmare på andningstekniker som förändrar som du kan göra själv hemma och som påverkar din stress, ditt humör. Men även fysisk yoga övningar som lugnar sinnet.

10 min

Hemläxa

1.Skriva ner dina framgångar och motgångar med förändringen.
2.Prova att göra universalstretchen samma tid varje morgon.
3.Prova sluta med mjölkprodukter och gluten

Lyssna på inspelad avslappning vi har gjort idag tre gånger till nästa gång vi träffas.

Hitta något med din personlighet som du gillar och något som du inte gillar. Är det något du skulle vilja förstärka med din personlighet och vilken person har just det eller den karaktären, en skådis eller tecknad figur osv

 

Alternativ;
Har du en rädsla eller fobi? Tänk ut något som du vill jobba med i hypnos för att ta bort.

Dag 4 Stresskurs Vilka är våra hinder ( små jävlar)

En avslappning visualisering

Här sjunker vi ner i djupet och tittar på vår paradisö.  Nu ska vi ta bort en rädsla eller fobi. Vi tittar på talang/persolighetsdrag som du vill förstärka.

Sedan går du vidare till att förstärka din personlighets karaktär.

30 min

Föreläsning som Signalsubstanser och Endorfiner

Vi tror att vi är vissa personligheter men tänk om vi är som vi är som vi är pga av hur mycket och hur mycket signalsubstanser vi har. Om vi är introvert/extrovert eller om vi är blyga eller tar för oss av livet.  Vad har själen för plats och hur hittar vi rätt. Går det att ändra en personlighet? 

45 min

Fysiskt

Vi tittar närmare på andningstekniker som förändrar som du kan göra själv hemma och som påverkar din stress, ditt humör. Men även fysisk yoga övningar som lugnar sinnet.

10 min

Hemläxa

1.Skriv ditt egen manus för hur din egen hypnos behöver vara för stärka dig
2.Prova yogaövningarna ni har fått
3.Prova sluta med socker.

Lyssna på inspelad avslappning vi har gjort idag tre gånger till nästa gång vi träffas.

Utvärdering

Yoga kurs 10ggr

Vi har olika yogasorter och olika kurser. Vi har nybörjar Virya Vinyasa Flow och Fortsättning. Tisdagar 17:00, 19:00 Kundalini på måndagar kl 18:30. Samt en Gentyoga för män. Pris 2200kr Missar man gågon gång kan man ta igen det på en annan dag under kursens gång.

Yogahelg kurs

Flera gånger per år så har jag yogahelger där vi fördjuoar oss i vårt mentala, fysiska och kemiska kropp. Det är en intensiv helg med både yoga, meditation, mental träning, samt förläsning om stress och hormoner. Välkommen att boka. Läs mer på sidan om yoga och träning där hittar du hela schemat och upplägget.
Kurser & Resor

Anmälan

Du anmäler dig genom att kontakta Agneta Wennerbo på fridenshalsa@gmail.com. Har ni frågor maila.