Aromamassage

Lätt avslappnande massage med aromatiska oljor för önskad effekt. Doften påverkar genom luktsinnet det centrala nervsystemet och körtlar där hormoner produceras. Mjukare och mer avslappnande massage än klassisk massage.

Hotstone

I Fridens Hotstone så arbetar vi rytmiskt och avslappnande med lavastenarna. Är det så att det sitter djupa spänningar så går vi in och trycker med händer och fingrar men annars använder vi bara stenarna, det blir som en varm förlängning av våra händer. Stenarna läggs även ut på punkter i kroppen som gör att kroppens energiflöde påverkas. I slutet får du ligga med stenarna på kroppens energipunkter och känna hur du vaggas in i djupet.

Lymfflödesmassage

Lymfdränage är en manuell behandlingsmetod, där man med särskilda lätta massagerörelser- pumpande, glidande, tryckande rörelser i cirkel- eller spiralform – söker driva lymfvätskan vidare i rätt riktning. Genom att påverka lymfströmmen kan skadliga ämnen avlägsnas snabbare. Särskilt viktigt anses det vara att överflödig äggvita (proteinämne) i cellmembranen förs bort, då denna binder vätska så att svullnader (ödem) uppstår. Dränagen påverkar också det autonoma nervsystemet och verkar smärtstillande och lugnande. (se mer info www.sonrisas.se) Tekniken är känd sedan början av 1900-talet, och vidareutvecklades bl a av den danske biologen Emil Vodder på 1930-talet.