gallery-spa-6.jpg

Lugna Massage Behandlingar

Aromamassage

Lätt avslappnande massage med aromatiska oljor för önskad effekt. Doften påverkar genom luktsinnet det centrala nervsystemet och körtlar där hormoner produceras. Mjukare och mer avslappnande massage än klassisk massage.

Taktilmassage

Taktil massage är en massageteknik som går ut på att aktivera beröringsreceptorerna med milda, omslutande beröringar och varsamma, mjuka strykningar. Namnet på tekniken kommer från de latinska orden tangere och tactilis, ett verb och ett adjektiv som båda syftar på beröring. Taktil massage betyder alltså beröringsmassage. Den går ut på att med lyhördhet, omtanke och respekt förse personen med den behandling som behövs för att aktivera kroppens parasympatiska nervsystem – det som tar kontrollen när vi minskar på stressen och vilar. Bland de många positiva effekterna av att aktivera detta nervsystem finns:

Lymfmassage

Lymfdränage är en manuell behandlingsmetod, där man med särskilda lätta massagerörelser- pumpande, glidande, tryckande rörelser i cirkel- eller spiralform – söker driva lymfvätskan vidare i rätt riktning. Genom att påverka lymfströmmen kan skadliga ämnen avlägsnas snabbare. Särskilt viktigt anses det vara att överflödig äggvita (proteinämne) i cellmembranen förs bort, då denna binder vätska så att svullnader (ödem) uppstår. Dränagen påverkar också det autonoma nervsystemet och verkar smärtstillande och lugnande. (se mer info www.sonrisas.se)

Tekniken är känd sedan början av 1900-talet, och vidareutvecklades bl a av den danske biologen Emil Vodder på 1930-talet.