Woman doing yoga on jetty

Yoga Schema 2020

Vi kör både fysiska pass och genom zoom på datorn.

Måndagar 19:00 kom vi kör drop in och alla får vara med vi kör även zoom

Tisdagar 18:00  Virya Vinyasa Flow  Nybrj/fortsättning drop in alla får vara med. Kör även zoom

Onsdagar 19:00 Kundalini (all får vara med ) kör även zoom genom datorn.

Torsdagar  Yin Yoga kl 19:00 start efter påsk – anmäl er nu. Torsdagar kommer nu Lena kör en Breathwalk

Tid: Torsdagar kl 17:30-18:30 4 gånger: 23 april, 7 maj, 14 maj och 20 maj.
Kostnad: alla fyra gånger: 700 kr, enstaka tillfälle 200 kr
Anmälan: sms eller e-post till Lena Johansson de Chateau, tel.nr 0709 991233, e-post: lena.johansson.dechateau@gmail.com.

Kurs: Mediyoga
Lärare: Mikael Kolthoff

I denna kurs kommer vi att jobba mycket med andningen. Tillsammans med enkla rörelser kommer vi åt djupt liggande spänningar och får igång flöden och cirkulation i kroppen. Varje klass börjar med en kroppsskanning som övergår i att hitta det långa, djupa andetaget genom näsan. Efter det gör vi ett yoga-pass som mjukar upp spänningar, får igång cirkulation och flöden och får igång kroppens självläkande processer. Sedan följer en guidad avslappning och som avslutning en meditation.
Du kan närsomhelst hoppa på kursen och du behöver inga förkunskaper. Det går även att sitta på pall eller stol och göra Mediyoga. Inga prestationskrav, du känner själv vad som är rätt för dig.

Kursstart: alla är välkomna men anmäl dig först
Pris: 180m kr
Anmälan: Fridens

Kurs: Viryayoga
Lärare: Agneta Wennerbo

Viryayoga förenar det bästa från två världar. De kunskapsbaserade, systematiska västerländska perspektiven samsas med det holistiska och andliga österländska. Inom Viryayoga är vi intresserade av hur kroppen fungerar, hur leder och muskler böjs, sträcks och ansträngs. Men vi är också övertygade om att det inre är minst lika viktigt och hur yogans urgamla läror kan göra oss nutida människor gladare, lugnare och mer harmoniska. Vi bryr oss både om ligament och de stora livsfrågorna. Ordet virya betyder kraft, energi och entusiasm på sanskrit. Viryayoga både ger och är exakt det. Du lär dig säker yoga bygger upp muskler, och du kommer ner i djup avslappning.

Kursstart: Anmäl er om ni vill komma
Pris: 180kr
Anmälan: Fridens

Kurs: Kundaliniyoga
Lärare: Narayan Ardas Kaur (Lena Johansson de Chateau)

Kom och upplev yoga till fots utomhus med mig! BreathWalk, där yogan förs ut i naturen och görs till fots, är ett underbart sätt att balansera kropp och själ. BreathWalk har många hälsogivande effekter – du får bättre kondition och cirkulation och blir klar och lugn till sinnes. 
 

De flesta människor tänker på sig själva som bestående av en kropp – den fysiska. Men visste du att vi i själva verket består av tio kroppar!? Den fysiska kroppen, sinnets tre kroppar samt sex stycken energikroppar. De här tio kropparna fungerar tillsammans så att du kan uppleva glädje, hälsa och helhet i livet. Varje kropp har särskilda egenskaper, som behöver vara i balans. I denna kurs undersöker vi de tio kropparna ur yogiskt perspektiv, deras egenskaper och betydelse för dig som fullkomlig mänsklig varelse. När du är bekant med alla dina kroppar kan du lättare uppmärksamma och stärka dem. Då mår hela du bra!! I kursen använder vi kundaliniyogans beprövade tekniker för hälsa, styrka och livsglädje. Du får göra kriyor och meditationer som effektivt balanserar och aktiverar de tio kropparna. Kundaliniyoga är en dynamisk yogaform, som kombinerar kroppsövningar, andning, meditation och mantran.

Anmälan: Lena Johansson de Château, lena.johansson.dechateau@gmail.com. Betalning till Lena Johansson de Chateau, Skandiabanken 9159 742 125 3. Skriv namn på betalningen.

Kurs: Mindfullness yoga
Lärare: Titti Wahlström

Soft yoga”, vi blandar mjuk Hatha med Yin yoga och Mindfulness. Vi startar med guidad kroppscanning för att komma ner i varv. Därefter görs en del stående positioner, t ex sol-eller månhälsning och sedan övergår till sittande och liggande positioner och rörelserna utförs då mer som i yin yoga. Syftet med yogan är att du ska bli medveten om kroppen, följa din andning för att du ska komma in i ett skönt lugn.
Start 3 feb kl 19:00
Pris 1800
Anmälan Fridens

Yinyoga
Lärare: Titti Wahlström

Fokus i kursen är att stilla sinnet samtidigt som vi jobbar med att släppa på spänningar främst i höfter och ryggrad. Vi öppnar kroppen långsamt och fyller den med ny energi som gör oss mjukare och mer flexibla.

Kursstart: När vi har en grupp
Pris:
Anmälan: Fridens

1