Woman doing yoga on jetty

Yoga Schema 2020

NU BÖRJAR VI NYA GRUPPER

  • Måndagar 19:00 MEDI Yoga start 3 Feb 2020
  • Tisdagar Virya/Hathayoga  Nybrj  start 21 Jan 2020 kl 19:00
  • Tisdagar Viryayoga Flow forts, Start  21 Jan 2020 17:15
  • Ondagar 19:00-20:30 Kundalini
    Start onsdag den 22 januari 2020
  • Torsdagar 18:30 Hatha/Yin yoga Mindulness yoga  start 6 feb 2020

Kurs: Mediyoga
Lärare: Mikael Kolthoff

I denna kurs kommer vi att jobba mycket med andningen. Tillsammans med enkla rörelser kommer vi åt djupt liggande spänningar och får igång flöden och cirkulation i kroppen. Varje klass börjar med en kroppsskanning som övergår i att hitta det långa, djupa andetaget genom näsan. Efter det gör vi ett yoga-pass som mjukar upp spänningar, får igång cirkulation och flöden och får igång kroppens självläkande processer. Sedan följer en guidad avslappning och som avslutning en meditation.
Du kan närsomhelst hoppa på kursen och du behöver inga förkunskaper. Det går även att sitta på pall eller stol och göra Mediyoga. Inga prestationskrav, du känner själv vad som är rätt för dig.

Kursstart: måndag 3 februari, kl.19.00 – 20:30, 10 tillfälle
Pris: 1800 kr
Anmälan: Fridens

Kurs: Viryayoga
Lärare: Agneta Wennerbo

Viryayoga förenar det bästa från två världar. De kunskapsbaserade, systematiska västerländska perspektiven samsas med det holistiska och andliga österländska. Inom Viryayoga är vi intresserade av hur kroppen fungerar, hur leder och muskler böjs, sträcks och ansträngs. Men vi är också övertygade om att det inre är minst lika viktigt och hur yogans urgamla läror kan göra oss nutida människor gladare, lugnare och mer harmoniska. Vi bryr oss både om ligament och de stora livsfrågorna. Ordet virya betyder kraft, energi och entusiasm på sanskrit. Viryayoga både ger och är exakt det. Du lär dig säker yoga bygger upp muskler, och du kommer ner i djup avslappning.

Kursstart: 21 Jan Nybörjare kl 19:00 och fortsättning kl 17:15
Pris: 1800kr
Anmälan: Fridens

Kurs: Kundaliniyoga – De tio kropparna
Lärare: Narayan Ardas Kaur (Lena Johansson de Chateau)

 

De flesta människor tänker på sig själva som bestående av en kropp – den fysiska. Men visste du att vi i själva verket består av tio kroppar!? Den fysiska kroppen, sinnets tre kroppar samt sex stycken energikroppar. De här tio kropparna fungerar tillsammans så att du kan uppleva glädje, hälsa och helhet i livet. Varje kropp har särskilda egenskaper, som behöver vara i balans. I denna kurs undersöker vi de tio kropparna ur yogiskt perspektiv, deras egenskaper och betydelse för dig som fullkomlig mänsklig varelse. När du är bekant med alla dina kroppar kan du lättare uppmärksamma och stärka dem. Då mår hela du bra!! I kursen använder vi kundaliniyogans beprövade tekniker för hälsa, styrka och livsglädje. Du får göra kriyor och meditationer som effektivt balanserar och aktiverar de tio kropparna. Kundaliniyoga är en dynamisk yogaform, som kombinerar kroppsövningar, andning, meditation och mantran.
Kursstart: onsdag 22 januari 2020, kl. 19 – 20.30, 15 tillfällen (ingen klass 26/2, 8/4).
Pris: 2 850 kr, studerande 2 280 kr. Drop-in i mån av plats: 210 kr.
Anmälan: Lena Johansson de Château, lena.johansson.dechateau@gmail.com. Betalning till Lena Johansson de Chateau, Skandiabanken 9159 742 125 3. Skriv namn på betalningen.

Kurs: Mindfullness yoga
Lärare: Titti Wahlström

Soft yoga”, vi blandar mjuk Hatha med Yin yoga och Mindfulness. Vi startar med guidad kroppscanning för att komma ner i varv. Därefter görs en del stående positioner, t ex sol-eller månhälsning och sedan övergår till sittande och liggande positioner och rörelserna utförs då mer som i yin yoga. Syftet med yogan är att du ska bli medveten om kroppen, följa din andning för att du ska komma in i ett skönt lugn.
Start 3 feb kl 19:00
Pris 1800
Anmälan Fridens

Yinyoga
Lärare: Titti Wahlström

Fokus i kursen är att stilla sinnet samtidigt som vi jobbar med att släppa på spänningar främst i höfter och ryggrad. Vi öppnar kroppen långsamt och fyller den med ny energi som gör oss mjukare och mer flexibla.

Kursstart: När vi har en grupp
Pris:
Anmälan: Fridens