Woman doing yoga on jetty

Yoga Schema 2019

Vinterns Schema

NU BÖRJAR VI NYA GRUPPER

 • Måndagar 19:00 MEDI Yoga start 4 nov 8 ggr,
 • Tisdagar Viryayoga  Nybrj 5 nov kl 19:00 7ggr, Start igen 21 Jan 2020
 • Tisdagar Viryayoga Flow forts, 5 nov kl 17:15 7ggr, Start  21 Jan 2020
 • Ondagar 19:00-20:30 Kundalini (Lena Johansson Dechateau),
  6 november – ingen klass
  13 november – vikarie/gästlärare Anna Vallstedt Haeger
  20 november – vikarie/gästlärare Marie Flourié 
  27 nov, 4 dec, 11 december, klass som vanligt. Sista gång på kursen är 11 december.
  18 december, kl. 18.30-20.30: midvinteryoga. Öppen klass.
 • Torsdagar 19:00 Hathayoga kl 19:00 hela terminen 12 gggr 2200kr

Virya Yoga Med Agneta

Viryayoga förenar det bästa från två världar. De kunskapsbaserade, systematiska västerländska perspektiven samsas med det holistiska och andliga österländska. Inom Viryayoga är vi intresserade av hur kroppen fungerar, hur leder och muskler böjs, sträcks och ansträngs. Men vi är också övertygade om att det inre är minst lika viktigt och hur yogans urgamla läror kan göra oss nutida människor gladare, lugnare och mer harmoniska. Vi bryr oss både om ligament och de stora livsfrågorna. Ordet virya betyder kraft, energi och entusiasm på sanskrit. Viryayoga både ger och är exakt det. Du lär dig säker yoga bygger upp muskler, och du kommer ner i djup avslappning.

HATHA YOGA MED HELENA

Hatha yoga är en “klassisk yoga”, där vi gör dynamiska positioner (asana), andningsövningar (pranayama), meditation och avslappningsövningar. Varje klass är uppbyggd så att du får chans att både svettas och bygga styrka, samt tid för att landa, finna flexibilitet och återhämtning. Du kommer hitta stabilitet och fokus, mjuka upp trötta muskler och sträcka ut där det behövs. Ingen prestige, ingen press. Bara tid för dig att vara, utvecklas och lära dig något nytt. Alla är välkomna.

Kundalini Yoga med Lena

Många kundaliniyoga-övningar är resultatinriktade. Genom att regelbundet utöva yoga kan du öka ditt medvetande och påverka din livsstil, dina handlingar och känslolägen. Du blir mer balanserad, fokuserad och får ökad självinsikt och livsglädje.
 När vi arbetar med blockeringar och går igenom motstånd, kroppsliga såväl som mentala, kan vi uppleva att ’det lossnar’ och vi känner oss glada, energiska och starka!

Kundaliniyogan är en yoga för alla. Du gör yoga efter dina egna förutsättningar. I yogan finns inga rätt eller fel. Välkommen precis som du är!

Mediyoga med Michael

Mediyoga  är en medicinsk och terapeutisk yoga som används i svensk sjukvård. Det är en lugn och djupgående yoga, som alla kan göra . Det långa djupa yogiska andetaget är grunden i Mediyoga. Passen består av enkla, inkännande rörelser, långa djupa andetag i takt med rörelserna,  därefter en djupavslappning och som avslutning alltid en meditation. Du kommer att känna hur musklerna slappnar av,  hur lugnet infinner sig och du hittar en inre balans att ta med dig i vardagen. Passen går mycket bra att utföra sittandes på stol, och om det behövs, modifierar vi rörelserna så att det passar just dig. MediYogan har visat sig ha tydliga mätbara effekter på ökad hälsa och välbefinnande och hjälper dessutom mot en rad besvär och har bevisad effekt på: Hjärt/kärl-besvär, stress/utbrändhet, huvudvärk/migrän, rygg- och nackbesvär, övergångsbesvär, sömnproblem mm

Yin yoga

Yinyoga  är passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. Varje position hålls i minst 3-5 minuter vilket ger oss tid att även lugna sinnet. I yinyogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och hålla positionen en längre stund. Stort fokus ligger på området runt höfter och ländrygg. Dessa är särskilt rika på bindväv och lagrar enligt yogafilosofin mycket fysiska såväl som emotionella spänningar.