Woman doing yoga on jetty

Yoga Schema 2020

SCHEMA FÖR VECKAN

Måndagar – Workshops Start 31 Aug, kl 19:15 -20:30 Klangmeditation.

Tisdagar VIRYA YOGA Start 18 Aug kl 18:00.

Onsdagar KUNDALINI YOGA – 19:00 Kundalini start 2 sept.

Torsdagar  MEDIYOGAMediyoga startar den 27 augusti 19:15

Kurs: Viryayoga
Lärare: Agneta Wennerbo

Viryayoga förenar det bästa från två världar. De kunskapsbaserade, systematiska västerländska perspektiven samsas med det holistiska och andliga österländska. Inom Viryayoga är vi intresserade av hur kroppen fungerar, hur leder och muskler böjs, sträcks och ansträngs. Men vi är också övertygade om att det inre är minst lika viktigt och hur yogans urgamla läror kan göra oss nutida människor gladare, lugnare och mer harmoniska. Vi bryr oss både om ligament och de stora livsfrågorna. Ordet virya betyder kraft, energi och entusiasm på sanskrit. Viryayoga både ger och är exakt det. Du lär dig säker yoga bygger upp muskler, och du kommer ner i djup avslappning.

Kursstart: start nu
Pris: 2000kr 10 ggr, missar du någon gång har du möjlighet att ta igen två gånger hos de andra yogaformerna i mån om plats och under samma termin.
Anmälan: Fridens

 

Kurs: Mediyoga
Lärare: Mikael Kolthoff

I denna kurs kommer vi att jobba mycket med andningen. Tillsammans med enkla rörelser kommer vi åt djupt liggande spänningar och får igång flöden och cirkulation i kroppen. Varje klass börjar med en kroppsskanning som övergår i att hitta det långa, djupa andetaget genom näsan. Efter det gör vi ett yoga-pass som mjukar upp spänningar, får igång cirkulation och flöden och får igång kroppens självläkande processer. Sedan följer en guidad avslappning och som avslutning en meditation.
Du kan närsomhelst hoppa på kursen och du behöver inga förkunskaper. Det går även att sitta på pall eller stol och göra Mediyoga. Inga prestationskrav, du känner själv vad som är rätt för dig.

Kursstart: 27 augusti
Pris: 2000 kr, missar du någon gång har du möjlighet att ta igen två gånger hos de andra yogaformerna i mån om plats och under samma termin. 
Anmälan: Fridens

Kurs: Kundaliniyoga
Lärare: Narayan Ardas Kaur (Lena Johansson de Chateau)

De flesta människor tänker på sig själva som bestående av en kropp – den fysiska. Men visste du att vi i själva verket består av tio kroppar!? Den fysiska kroppen, sinnets tre kroppar samt sex stycken energikroppar. De här tio kropparna fungerar tillsammans så att du kan uppleva glädje, hälsa och helhet i livet. Varje kropp har särskilda egenskaper, som behöver vara i balans. I denna kurs undersöker vi de tio kropparna ur yogiskt perspektiv, deras egenskaper och betydelse för dig som fullkomlig mänsklig varelse. När du är bekant med alla dina kroppar kan du lättare uppmärksamma och stärka dem. Då mår hela du bra!! I kursen använder vi kundaliniyogans beprövade tekniker för hälsa, styrka och livsglädje. Du får göra kriyor och meditationer som effektivt balanserar och aktiverar de tio kropparna. Kundaliniyoga är en dynamisk yogaform, som kombinerar kroppsövningar, andning, meditation och mantran.

 
Kursstart  Onsdagar kl. 19-20.30, kursstart onsdag 2 september 2020
Pris Kurs 14 gånger, kostnad 2 660 kr. missar du någon gång har du möjlighet att ta igen två gånger hos de andra yogaformerna i mån om plats och under samma termin. 
Anmälan till Lena Johansson de Chateau, lena.johansson.dechateau@gmail.com eller till Fridens.
Kursavgift betalas till bankkonto 9159 742 125 3 eller via Swish 0709 991233.
Anmälan gäller med betald kursavgift. Begränsat antal platser – anmäl dig i god tid!