people-2573216_640

Yin Yoga

Yinyoga är passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. Varje position hålls i minst 3-5 minuter vilket ger oss tid att även lugna sinnet. I yinyogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och hålla positionen en längre stund. Stort fokus ligger på området runt höfter och ländrygg. Dessa är särskilt rika på bindväv och lagrar enligt yogafilosofin mycket fysiska såväl som emotionella spänningar.

Lärare
Beatrice Davidoff
Hon har även senioryoga. Beatrice har yogat i över 15 år och utbildade sig till hathayoga instruktör för 8 års sen. Därefter utbildade hon sig i yinyoga som är nu är en av hennes favoriter. Hon har drivit sin egen yogastudio i Nynäshamn men tar det lugnt nu och har klasser på Fridens.